Sachse / Poulsen


Sidst opdateret den: 29/4 - 2023

 SA P00001 040 

Mit navn er Finn Sachse Poulsen. Jeg er fra 1955, og jeg forsker i slægten Sachse efter min mormor og hendes farfar Johannes Sachse (1829-1902) samt i slægten Poulsen og Andersen efter min farfar og farmor.

I 2009 er der 91 personer, der har efternavnet Sachse her i Danmark. Om alle 91 stammer fra Johannes Sachse, er jeg ikke sikker på. Så langt som undersøgelserne er nået ind til nu, er der noget der tyder på, at der er mindst en familie mere i Danmark, der bærer navnet Sachse, men måske viser der sig en forbindelse på et tidspunkt.

Johannes Sachse stammer fra Tyskland, angiveligt fra Frankenhausen i Hessen, Tyskland. Han kommer til Danmark på et tidspunkt mellem 1843, hvor han bliver konfirmeret i Tyskland, og 1862, hvor har får det 1. barn i Danmark. Han bliver først gift med Ane Elisabeth Wiederhold, som også er mor til hans 1. barn, i 1869.

Ane Elisabeth Wiederhold kommer også fra Tyskland, men der er ikke noget, der tyder på, at de er rejst til Danmark sammen. Det er min opfattelse, at de har lært hinanden at kende her i Danmark.

Jeg har taget udgangspunkt i Johannes Sachse, fordi det er så langt tilbage, man umiddelbart kan komme her i Danmark. Men ved hjælp af oplysninger fra et andet familiemedlem er jeg faktisk bekendt med denne del af familien så langt tilbage som min 6 x tipoldefar, som hed Martin Sachse (ca. 1660).

Ved at klikke på linket her kan du se efterslægten efter Martin Sachse (ca. 1660). Data går så langt tilbage, som det indtil nu har været muligt at samle oplysninger. Alle data om nulevende er fjernet af hensyn til den enkelte og de gældende regler.

Finder du oplysninger, der er forkerte, må du meget gerne sende en mail om det. Hvis du har supplerende oplysninger, billeder eller andet, som har relation til slægten, og som det kunne være spændende at have med, er jeg også meget interesseret, ligesom jeg også meget gerne vil høre fra dig, hvis du finder oplysninger om dig selv eller din gren af familien, som du mener ikke må stå her på siden. Der kan jo være sket en fejl, som i givet fald vil blive rettet.