Frisch / Kliska


Sidst opdateret den: 29/4 - 2023

  SA P00004 050

Mit navn er Aase Frisch. Jeg er fra 1956, jeg forsker i slægten Frisch efter min far Henrich Svend Aage Frisch og i slægten Kliska efter min mormor Michalina Helena Kliszka (Kliska).

I 1985 er der 250 personer, der har efternavnet Frisch her i Danmark, men alle 250 er næppe i samme familie. I nogle familier har man anvendt en variant af navnet. Her har man valgt at døbe en del af børnene med efternavnet Frisk.

Forskningen i navnet Frisch har indtil nu primært drejet sig om Horsens Købstad, Randers Købstad/Amt og København. Jeg er kommet så langt tilbage som til ca. 1775, hvor min 3 x tipoldefar Conradth Hansen Frisch får et barn i Fredericia. Han selv dør i Horsens den 12-09-1792.

I dag findes navnet Kliska tilsyneladende ikke længere i Danmark. Det sluttede formentlig omkring midten af 50'erne, hvor den familie, der bar navnet, besluttede at ændre familienavnet til Hansen.

Forskningen i navnet Kliska er startet med min mormor Michalina Helena Kliszka (Kliska), som er født i Polen den 24-12-1888 i Bobrowniki Male. Hun kommer til Danmark omkring 1910/11, og hun dør den 30-12-1966 i København. En stor del af hendes liv har foregået på Lolland, Falster og Midtsjælland.

Ved at klikke på linket her kan du se efterslægten til Conradth Hansen Frisch.

Finder du oplysninger, der er forkerte, må du meget gerne sende en mail om det. Hvis du har supplerende eller manglende oplysninger, billeder eller andet, som har relation til slægten, og som det kunne være spændende at have med, er jeg også meget interesseret, ligesom jeg også meget gerne vil høre fra dig, hvis du finder oplysninger om dig selv eller din gren af familien, som du mener ikke må stå her på siden. Der kan jo være sket en fejl, som i givet fald vil blive rettet.